agenda

PedicureCongres Voeten en vaten

NBC Blokhoeve 1, 3438 LC, Nieuwegein 09:30 uur tot 17:00 uur Nieuwegein
PedicureCongres Voeten en vaten

De rol van de pedicure bij vaatlijden is groot, zo hebben pedicures bij vaatziekten een belangrijke signalerende functie. Subtiele afwijkingen zoals een bleke huid of licht cyanotische verkleuring, verminderde haargroei op de tenen of een droge en dunne huid kunnen wijzen op beginnende arteriële insufficiëntie en aanleiding zijn om gericht te vragen naar koude voeten, pijn bij het lopen of mogelijke symptomen van diabetes mellitus. Licht oedeem en uitgezette aderen aan de voeten zijn vaak de eerste tekenen van chronisch veneuze ziekte en bij herkenning daarvan is verergering nog eenvoudig te voorkomen. Daarom zullen ook de symptomen van vaatafwijkingen centraal staan. Zo wordt bij elk symptoom (cyanose, oedeem, necrose, ulcus, hyperpigmentatie, nagelafwijkingen etc.) opgesomd bij welke vaataandoeningen deze van toepassing kunnen zijn.

Tijdens het PedicureCongres ‘Voeten en Vaten’, zullen verschillende sprekers elementen uit het boek toelichten. Margreet van Putten zal de casuïstiek bespreken waarbij vaatproblemen een rol spelen en tevens een lezing verzorgen over de Charcotvoet en transiënte osteoporose. Johan Toonstra behandelt verschillende onderwerpen uit zijn boek en zal de dag afsluiten met het beantwoorden van vragen uit de zaal.

Het PedicureCongres zal in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein, gehouden worden en ProCERT heeft dit PedicureCongres geaccrediteerd met 6 punten (domein voetzorg).

Datum & tijd

29 mei 2021 09:30 - 17:00

Organisatie

ASWS

Meer informatie

NBC Blokhoeve 1, 3438 LC, Nieuwegein 013-4551749 Aanmelden

benieuwd naar
onze producten?

Ons team staat altijd voor u klaar!

Bent u niet in de gelegenheid om naar een van onze product trainingen te komen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor passend advies.